Možné i nemožné přílohy pro BARF

CEREÁLIE A „PSEUDOCEREÁLIE“

Obilniny řadíme převážně do sacharidové složky živin. Typické dosud používané druhy obilí, které se v krmení syrovou stravou BARF používají jako příloha je oves, ječmen, žito, pšenice, špalda, kukuřice, ale i těstoviny. Vedle těchto obilnin, existují i „pseudoobilniny“: proso, rýže, pohanka, amarant, quinoa. Tyto suroviny jsou obsahem nutričních látek významnější, jsou bezlepkové, což ocení majitelé psů s potravinovou intolerancí. I když jsou „pseudocereálie“ obilninám velice podobné a jejich využití je prakticky totožné, mezi obiloviny je neřadíme.

OLEJNINY OLEJNATÁ SEMENA A PLODY

Jak sám nadpis napovídá olejnatá semena a plody organismu poskytují olej ( tuk ). Mezi další látky, které v olejnatých semenech nalezneme patří oba typy vláknin, lehce stravitelné rostlinné bílkoviny, obsahující aminokyseliny, včetně  esenciálních, lehce stravitelné rostlinné bílkoviny, minerály, stopové prvky a další živiny, zdraví prospěšné látky vitaminy a antioxidanty. Vybírat lze ze semen ostropestřce, dýně, konopí, len, chia, sezam, slunečnice, kokos, podzemnice. U některých olejnatých semen je nutností porušení vnějšího obalu. Pro ty co nemají z přípravou semen zkušenosti, může být vhodnou formou Semínkový mix, na kterém si schutí pochutná i majitel sám.

OVOCE A ZELENINA

Oba zastoupené druhy jsou hotovou zásobárnou živin, vitaminů, minerálů a dalších látek. Zkrmovat lze jak v čerstvém i sušeném stavu.